Mooi in maart

Mooi in maart

Hopelijk is alles goed met jou en je familie en naasten. Wat een vreemde en ook wel enge tijden maken we nu toch door…

Eens te meer ben ik zo blij dat we onze tuin hebben. Daar vind ik mijn rust en kan ik me terugtrekken van al dat nieuws wanneer het even teveel wordt.
Geen dagboekje van de voorbije weken. Niet dat ik niet in de tuin bezig geweest ben maar het was niet erg boeiend of fotogeniek, al dat opruimen en wieden van heel veel esdoornzaailingen. Wel goed om het hoofd leeg te maken dus.

De tuin begint nu echt helemaal tot leven te komen dus leek het me leuk om daar even een overzichtje van te maken, van al dat moois dat er natuurlijk ook nog is.

Narcissus ‘Ice Folies’ samen met Blauwe druifjes

Deze Narcissen kocht ik in de bloemenwinkel hier vlakbij. Had er graag nog wat meer gehaald maar daar hebben de maatregelen tegen corona een stokje voor gestoken. Dan maar op het verlanglijstje voor komend najaar en ze als bollen kopen. Dat vergt iets meer geduld maar de beloning is dan ook des te groter.

Geurige Hyancinten

Wat een zaligheid, die geur van de Hyacinten… Ze blijven trouwens echt ‘vol’ bloeien terwijl ik verwacht had dat ze na een aantal jaar wat minder bloei zouden hebben en zo wat natuurlijker ogen. Maar geen klagen hoor, af en toe wat bombastisch kan gerust, zeker in het voorjaar.

Helleborus

Van deze Helleborus weet ik geen cultivarnaam maar het maakt ze er natuurlijk niet minder mooi om.

Forsythia, vrolijke lentebode

Felgeel, niet mijn favoriete kleur in de tuin. Alleen in het voorjaar vind ik het zoveel vrolijkheid brengen dat ik er toch wat aan toegeef. Deze Forsythia kreeg ik van mijn vader, dus dat maakt hem net iets specialer voor mij.

Langbloeiende muurbloemen

Deze muurbloemen (Erysimum ‘Red Jep’) zijn erg dankbare planten met hun lange – en al erg vroeg beginnende – bloei. Leuk bij deze is de variatie van kleuren in een en dezelfde bloeitros.

Mooi blauw van de maagdenpalmbloempjes

Maagdenpalm (Vinca minor): bestaat er een mooier blauw dan dit?

Viooltje

Van die kleine verrassingetjes die je zo weten te raken. Dit viooltje heeft zich vlak naast de voordeur genesteld in een spleet tussen de klinkers en ons huis.

Heerlijk geurende Osmanthus

Ik vermoed dat de postbode onze brieven brengen net iets leuker vindt nu de Osmanthushaag in volle bloei staat. Wat een heerlijke geur!

Perenbloesems

Perenbloesems… hopelijk verpest de aankomende nachtvorst het fruitfeestje niet!

Sneeuwroem

Sneeuwroem (Chionodoxa ‘Rosea’) is een niet zo bekend bolgewasje. Maar hoe meer kleur in het voorjaar hoe liever, dus toen ik deze tegenkwam (bij de Lidl!) twijfelde ik uiteraard niet.

Anemone blanda

Deze Anemoontjes (Anemone blanda) had ik vorig jaar in pot bij de bloemenwinkel gekocht. Zo blij dat ze weer opgekomen zijn. Met de knolletjes die ik vorig najaar zelf geplant had, heb ik veel minder succes. Amper eentje is opgekomen.

Schoenlappersplant in bloei

Schoenlappersplant (Bergenia ‘Bressingham White’) met zijn uitbundige bloei. Nu moet ik bekennen dat er elders in de tuin nog staan die het helaas veel minder goed doen.

En dan als laatste, de tulpen.
‘Vroeger’ moest ik er niet van weten maar dat is de laatste jaren helemaal veranderd. Nu kan ik er niet genoeg van krijgen omdat ze zoveel kleur toevoegen aan de lente.
Wel kies ik voor de iets zachtere kleuren, dus knalgeel of feloranje zijn niet mijn ding, maar al de rest: hoe meer, hoe liever!

Heerlijk hé, die massa bij elkaar. Het is een mix van ‘Van Eijk’ en ‘Mystic Van Eijk’. Later komt ook nog de witte ‘Purissima’ in bloei.

Staat er bij jou ook al veel moois in bloei?

Blijf veilig en zorg goed voor jezelf en elkaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *