Dagboek 2020 Week 4

Dagboek 2020 Week 4

Week 4 is een drukke werkweek geworden. Dus ben ik eigenlijk vooral bezig geweest om de tuin van mijn klanten zo mooi mogelijk te maken. Voor de eigen tuin restte helaas niet veel tijd.
De paar gedane klusjes vertel ik voor een keer maar zo en niet als dagboekje.

De miniserres die ik gebruik voor het zaaien, hebben hun broodnodige afwasbeurt gekregen. Gelijk ook maar wat potjes mee afgewassen.

De eerste zaaisels staan er reeds in. Als eerste heb ik prei gezaaid (Forrest). Die staat in de keuken op de vensterbank omdat hij toch wel wat warmte vraagt om te kiemen.
Ook heb ik twee voor dit moment geschikte rassen van sla uitgezocht om te zaaien (Mozart en Bughatti). Omdat sla beter kiemt bij iets frissere temperatuur, heb ik deze boven in een onverwarmde kamer gezet.
Nu is het afwachten, iets waar ik niet heel sterk in ben. Ook met een tikkeltje voorbehoud, want de exp-datum van het zaad is eigenlijk al (even) verstreken. Maar het zonder proberen weggooien, dat lukt me niet. Vaak kiemt het trouwens gewoon nog goed.

De weersvoorspelling beloven intussen weer positieve temperaturen ’s nachts dus heb ik op zondag de Hebe’s weer van hun winterjasje af geholpen. Ik leg ze niet te ver weg want de winter is nog verre van gedaan natuurlijk.
Ik vermoed dat dit Irisje mee in de bescherming gezeten heeft. Het bloemknopje is wel heel veel gegroeid ten opzichte van de soortgenootjes.

Prachtig hoe de tekening van de Irisbloem (Iris reticulata) al zichtbaar is in de knop

Toen ik dan toch buiten was, heb ik ook maar gelijk de uitgebloeide en beschadigde bloemetjes van de Primulaatjes weggehaald. Het zijn niet de meest verfijnde plantjes maar wat brengen ze een vrolijkheid mee!

Vrolijke Primulaatjes brengen kleur

Op zondag heb ik ook mijn vogeltelmoment gekozen.
Zo typisch: eerder in de week vaak een overrompeling van groepjes mezen, merels uitgebreid badderend in de vijver. Maar dit weekend was er amper een vogel te zien…
In het gekozen kwartier ben ik niet verder geraakt dan twee staartmezen, een koolmees, een pimpelmees, een roodborstje en een dikke bosduif.
Ach ja, het past wel in het stramien van mijn niet zo productieve tuinweek :).

Als laatste moet ik ook nog mijn aankoop van vier ballerinafruitboompjes opbiechten. Ik heb er al een aantal staan in de tuin maar het plan is om de fruitstrook nog wat uit te breiden. Dus de extra boompjes zijn heel erg welkom.

Hoe is jouw week verlopen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *