Dagboek 2020 Week 5

Dagboek 2020 Week 5

Ook deze week weer een kort verslagje, wegens zelfs nóg minder getuinierd dan in week 4.

Op maandag had ik een klantenafspraak bij mijn zusje. Ze zijn een paar jaar geleden verhuisd en ik heb de eer om hun tuin te mogen vorm geven. Na de afspraak was er uiteraard nog wat quality-time met mijn neefje.
Op de terugweg naar huis kocht ik in de Aldi – naast de nodige boodschappen – nog een set met vogelvoeder.
Thuis spotte ik een eerste preizaailingetje.

Zelf zaai ik ieder jaar wat extra Echinacea (purpurea ‘Magnus’) om zo nodig te kunnen vervangen wat niet meer opgekomen is. In het ontwerp van zus staan er ook een paar groepen dus een reden om wat extra te zaaien. Dat deed ik verspreid over dinsdag en woensdag.

Op donderdag werden mijn bestelde ballerina-fruitboompjes geleverd. Dus volgende week maar eens de tuinman opbellen om te horen wanneer hij kan komen om de grasstrook weg te halen waar ik de uitbreiding van de fruittuin wil.

Ballerinafruitboompjes die nog veel mogen groeien

Ook wat uitbreiding (in aantocht) voor de siertuin. Ik ben op Facebook lid van de plaatselijke weggeefgroep. Daar werden Hyacinten aangeboden (uitgebloeid) met de vraag of iemand ze wilde om in de tuin te planten. Daar zeg ik niet nee tegen. Nog wat extra kleur (en geur!) volgend jaar kan er altijd wel bij.

Het weekend was helemaal ‘tuinloos’. Op zaterdag verpestte hoofdpijn grondig mijn dag, en mijn huishoudschema. Dus die was, strijk en poets was voor zondag.
Gelukkig waren de preizaailingen in betere doen, er zijn er intussen al heel wat gekiemd.

Preitjes in wording

Ook de sla begint te kiemen. Hopelijk nog wat lichtere dagen zodat het niet van die oneindig lange slungelige plantjes worden. (of ik zet ze gezellig bij mij aan de tekentafel, met de daglichtlamp erboven, dat is ook nog een optie)

Sla begint ook te kiemen

Hoe is jouw week verlopen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *