Dagboek week 8 Grassen en fruit (en opruimen)

Dagboek week 8 Grassen en fruit (en opruimen)

Heerlijk, een week waarin ik me – tussen het ontwerpwerk door – goed heb kunnen uitleven in de tuin…

Maandag 17/02/2020
Verder met de siergrassen-snoei in de voortuin. Eerst is het Lampenpoetsersgras met roze pluimpjes (Pennisetum ‘Karley Rose’) rondom de regenwaterput (ter camouflage in de zomer) aan de beurt.
Aan de andere kant van de voortuin voor de leibomen staat het meer bekende gras met de bruine pluimpjes (Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’). Ook deze heb ik gekortwiekt.

Dinsdag 18/02/2020
Er rest in de achtertuin ook nog één groot siergras dat teruggeknipt moet worden (Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’). Dat omleggen lukt best vlot met de haagschaar maar de opruim erna is altijd wat minder.

Miscanthus na de kappersbeurt

Woensdag 19/02/2020
Gisteren had ik al een deeltje opgeruimd van de grasresten in de lange border, nu tijd voor het vervolg. Niet zo’n boeiend klusje maar wel ideaal om helemaal tot rust te komen.

Donderdag 20/02/2020
Gedeeld werk vandaag. De tuinman heeft zijn ploeg gestuurd om een stukje gazon weg te halen in de moestuin. Daar wil ik graag meer fruitboompjes. Terwijl zij dat gras weghalen, breng ik het siergrassnoeisel naar voor zodat ze het kunnen meenemen. Dat composteert te moeilijk om zelf te doen en verhakselen is ook niet ideaal. Dus lekker makkelijk om mee te geven en er (met betalen) vanaf te zijn.

Vrijgemaakte strook voor nog meer fruitboompjes

Vrijdag 21/02/2020
Hier keek ik heel erg naar uit: het nieuwe stukje in gebruik nemen. Er moet wel nog een boordsteen komen maar planten kan al (deels).
Een paar jaar geleden had ik al twee kolomappelboompjes en een kolomkersenboompje gekocht en aangeplant bij de peren opzij. Maar dit was eigenlijk niet ideaal. Te dicht op elkaar, en te weinig zon vermoed ik ook. Dus deze drie boompjes heb ik eruit gehaald en een plek gegeven op het nieuwe stukje, samen met drie van de gekochte nieuwe kolomboompjes.
Het nieuwe perenboompje heb ik dan weer wel bij de peren op het oude stukje gezet.
Ook nog even de aardbeiplantjes opgeschoond en mest gegeven, net als de frambozen.

Nu goed groeien, boompjes!

Zaterdag 22/02/2020
Omdat ik op vrijdag zo goed bezig geweest was in de fruittuin, kriebelde het om het hele stuk op orde te hebben. Dus ondanks de gure wind, naar buiten.
Eerst heb ik de fruitkooien weggehaald en losgekomen bogen en net hersteld waar nodig. De bessenstruiken heb ik lichtjes bijgesnoeid.
Ook hier krijgt alles een portie meststof.
Daarna mogen alle kooien weer op hun plaats, klaar voor het nieuwe seizoen.

Fruitkooien hersteld en weer op hun plaats

Zondag 23/02/2020
Rustdag… of toch niet helemaal, met een klantenafspraak en een verjaardagsfeestje op het programma.

Hoe was jouw week?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *