Dagboek week 10: Van alles… en nog wat.

Dagboek week 10: Van alles… en nog wat.

Niet alleen het weer was erg gevarieerd, mijn week was dat eigenlijk ook. Dagen waar ik heel wat uurtjes buiten bezig geweest ben maar ook dagen dat ik aan niets toegekomen ben.

Maandag is zo’n ‘nietsdag’ op tuinvlak dan toch, voor de rest was de dag druk gevuld met werk.

Op dinsdag heb ik, door het mooie weer natuurlijk, echt lentekriebels te pakken. Het begint al in de Aldi waar ik niet kon weerstaan aan de Dahlia en Gladiolenbollen. Wat bloemzaad belandt ook in mijn karretje net als een zaaisetje. Deze is wat kleiner dan degene die ik al heb en daarmee misschien iets praktischer.
Dat alles was nog niet genoeg want daarna ben ik nog naar de bloemenwinkel hier vlakbij gegaan. Mijn buit van daar bestaat uit Narcissen ‘Ice Folies’ (echt mijn favoriet, daarvan wil ik er nog meer!), witte krokusjes, een madeliefje en een roze anemone (A. coronaria).
De narcissen en krokusjes heb ik gelijk in de tuin uitgeplant. Hopelijk vermeerderen ze zich goed de komende jaren.

Instant lente…

Op woensdag heb ik een klantenafspraak. Maar daarna lonkt de tuin (en de zon) weer heel erg. Ik heb de border aan het raam opgeruimd: Gaura’s en Perovskia zijn teruggesnoeid, onkruid gewied,… Ook een gok genomen door de Zonneroosjes (Helianthemum ‘The Bride’) terug te snoeien. Absoluut niet het moment nu maar ik kon de drogen takken-wirwar met bovenaan nog een toefje groen, niet meer aanzien. Hopelijk herpakken ze zich en kan ik ze vanaf dan mooi compact houden door iets vakere snoei. Ook als er hier en daar nog een bloempje is, want dat kan ik dus zo moeilijk over mijn hart krijgen. Maar zo’n vormloze plant is dan natuurlijk het resultaat.

Wachten op de opruimbeurt
Dit ziet er al een heel stuk frisser uit

Werk, werk en nog meer werk, dat is de samenvatting van donderdag-regendag.

Vrijdag gaan we na een klantenbezoek nog een keertje winkelen. Dit keer voor wat zwaardere spullen, dus gaan we met de auto. In de Gamma koop ik potgrond en grijze metaalverf om het plantenrekje op terras een opknapbeurt te geven. Gazonmeststof halen we in de Aveve. Verder vooral naar niets kijken en al die verleiding negeren. Voor even toch.

Want op zaterdag ga ik wat boodschappen halen in de Lidl. Ook daar belanden wat zaden in mijn wagentje.
In de namiddag geniet ik van het zonnetje en het rondstruinen in de tuin. Allerlei klusjes heb ik van de to-do lijst kunnen schrappen. Zo heb ik de kalkminnende planten hun portie gegeven, de Clematis krijgt dan weer meststof. Wat dingen verplant en uitgeplant zoals de gekregen Hyacinthen van een paar weken geleden.
Niet op het lijstje maar toch gedaan: het klaarmaken van de moestuinbakken. Alles netjes geëgaliseerd en aangeharkt. Dat is dus helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Hopelijk lukt het om de komende week een of twee vakken worteltjes te zaaien.

Uitnodigend om te beginnen!

Over zaaien gesproken: stilaan wordt het tijd om te beslissen welke bloemen ik wil. Zo zaai ik al twee bakjes met Afrikaantjes (Tagetes). Deze plant ik dan later in de moestuin bij de tomaten tegen de aaltjes. Een ander bakje gebruik ik voor Kattesnor (Cleome). Maar dit is slechts het begin natuurlijk 🙂 !

Op zondag eindig ik de week zoals ze begonnen is, met werk (een klantenafspraak) en geen eigen tuintijd.

Hoe is jouw week verlopen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *